Termeni si Conditii

Calatorind frumos prin viata si prin lume


DSC_0422

Daca as avea doua paini, as vinde una si mi-as cumpara zambile pentru suflet. Primavara imi umple intotdeauna sufletul cu flori, soare, parfum, culoare … cu viata.Iubesc toate florile, absolut toate florile, dar dintre florile de primavara, am o mare slabiciune pentru zambile.Le ador parfumul.Zambilele sunt pentru mine un adevarat deliciu olfactiv, un adevarat extaz pentru privire.Ele ma fac intotdeauna sa zambesc cu simplitatea si parfumul lor.

De fiecare data cand miros o zambila, imi vine in minte imaginea dintr-un film, de desene animate, cu taurasul Ferdinand mirosind florile.Le mirosea atat de profund, de parca voia sa le ia tot parfumul si asta il facea sa fie un tauras bland, linistit.Exact asa mi se intampla si mie de fiecare data cand miros o zambila. Stau cu nasul lipit de ea minute in sir si simt cum ma linistesc, cum mi se schimba brusc starea de spirit. Parfumul lor imi incanta de-a dreptul toate simturile.

Florile ma ajuta mereu sa ma reconectez cu interiorul meu, ceea ce ma echilibreaza enorm.Daca mai exista momente cand sunt abatuta, atunci e suficient sa privesc o floare si imi revin subit.E ca un miracol … Florile sunt combustibilul meu in zilele in care energia mea nu se afla la cote multumitoare.Cand ating florile ma emotionez, ma cutremur … e ca sarutul lui Dumnezeu. Si cu fiecare floare pe care o ating, il simt pe Dumnezeu mai aproape.

Numele meu este Florentina … un nume frumos, pe care parintii mei au avut inspiratia sa mi-l daruiasca.Si de cand ma stiu iubesc florile.Iar cand iubesti florile, inseamna ca iubesti viata. Si asta ti se citeste in privire, in gesturi, in comportament, in orice faci …

Isus ne indeamna sa contemplam florile si sa invatam de la ele cum sa traim. Isus ne asteapta de fapt, sa ne trezim si sa intelegem ca viata poate fi frumoasa, parfumata, colorata precum o floare.Dar trebuie doar sa ne trezim si sa ne bucuram de viata si cand ploua, nu numai atunci cand e soare … precum o floare. Ea se bucura in egala masura de soare si de ploaie, pentru ca stie ca are nevoie de ambele ca sa traiasca si sa creasca frumos.

Asadar, daca in viata mai avem si zile intunecate, ele ne sunt date cu un scop. Sunt experiente care ne ajuta sa evoluam frumos.Si tot florile ne invata cum sa fim mai buni, intr-o lume din ce in ce mai haina …

ZambiDSC002