Totul s-a declansat undeva pe la sfarsitul lui septembrie, anul trecut, atunci cand observasem ca Alin incepuse sa indrageasca din ce in ce mai mult jocurile cu lego si am constatat ca sarbatoarea Pastelui din acest an urma sa fie pe 1 Mai, iar la Tarom a sosit “pe teava” o oferta de nerefuzat- zbor la Munchen cu 115 euro/pers dus intors.Am hotarat pe loc ca vom merge la Legoland si vom vizita Bavaria, una dintre regiunile pe care le indragim cel mai mult din Europa, intr-o perioada frumoasa a primaverii.
Consecinta: sa fi fost zeita Fortuna, sa fi fost credem noi pronia divina, cert este ca providenta ne-a oferit 12 zile cu vreme minunata, in vestita Germanie, unde ploua la tot pasul si chiar ninsese cu 5 zile inainte sa mergem noi.Doar intr-o singura dupa amiaza a plouat circa 5 ore, iar intr-o alta zi un dus de vreo 2 ore.Pot sa afirm fara de tagada ca, nu cred sa existe perioada mai propice de a traversa aceasta regiune, in care natura sa manifeste o pofta mai mare, de revenire la viata. Pe oriunde mergeam si intorceam capul se aflau campuri inflorite, in jurul lacului Bodensee te pierdeai pretutindeni printre livezi inmiresmate de meri si peri infloriti, fiecare satuc , orasel sau orisice asezare erau vesel decorate, in culorile vii ale florilor de primavara, laleaua fiind regina florilor aproape peste tot.
Structural, cea mai mare parte a itinerariului urma sa se desfasoare in Bavaria, parcurgand zone prin care mai fusesem, insa pentru prima data in aceasta perioada a anului si cu multe obiective diferite fata de cele vazute pana atunci.Iar daca tot mergeam la Legoland, care se afla la Gunzburg, aproape de orasul Ulm in landul Baden-Wurtemberg si in aceasta tara te ajuta enorm infrastructura de strazi si autostrazi, am decis sa mergem 3 zile si la lacul Bodensee, in acest land, la granita cu Elvetia.
Dar iata, sub auspiciul coordonatelor mai sus expuse, ce poti face in 12 zile, incat sa impletesti activitati variate , dand in acest fel posibilitatea intregii familii sa se bucure de o astfel de calatorie:
•Vizitarea obiectivelor de prim rang din Munchen intr-o zi, iar intr-o alta a celor din imprejurimile acestuia.
• In descoperirea castelelor din Bavaria, pe urmele lui Ludwig II .Cand spui castele in Bavaria imaginatia zboara repede la basmele lui Walt Disney, cu o multime de printese si cavaleri in prim plan: castelele lui Ludwig al II lea: Linderhof, Herrenchiemsee si Neuschwanstein, dar si altele cu faima din Bavaria: Residenz (Munchen), Nymphenburg (Munchen), Neue Schloss Schleissheim, Alte Schloss Schleissheim si Lustheim, ultimele trei situate toate intr-un singur complex , castelele Neue Schloss si Alte Schloss din Meersburg si castelul Hoheschloss Fussen.
• Parcuri de distractii- adevarate oaze de relaxare pentru familiile cu copii: Legoland (Gunzburg), Spieleland (Ravensburg) si Allgaulino (Wertach)- un loc de joaca indoor, urias.
•Vizita pe la muzee: Deutsches Museum (Munchen), Muzeul orasului Fussen si un fel de muzeul satului pe apa (Pfahlbauten) la Uhldingen, pe lacul Bodensee.
• Vizitarea unor capodopere crestine ale stilurilor rococo si baroc: Wieskirche (Steingaden), Basilica Birnau (Uhldingen), Ottobeuren Kloster (Ottobeuren).
• Un tur al lacului Bodensee- vizitarea localitatilor Meersburg, Uhldingen, Uberlingen, Konstanz, Lindau, Insula Mainau– insula florilor dar si a oraselului elvetian Stein am Rhein.
• Plimbare pe lacurile alpine Alpsee (Schwangau) si Walchsee (Tirol-Austria)
• Vizitarea oraselelor fermecatoare cu case pictate (Oberammergau, Fussen, Garmisch–Partenkirchen, Berchtesgaden)- tipice provinciei Oberbayern dar si a altora cu arhitectura incantatoare, cu case colorate, cu grinzi si cu frontoane, precum Ulm, Wangen in Allgau, Memmingen, Kempten.
• Relaxare si distractie la terme : Wellenberg (Oberammergau) si Rupertus Therme (Bad Reichenhall) • Si bineinteles muuult timp petrecut in natura, caci Bavaria este un adevarat nestemat stralucitor al Germaniei, plina de verdeata si flori ,in care intalnesti pretutindeni casute frumos ingrijite si colorate si pe ai sai localnici ce poarta mandri straiele traditionale.
In ciuda mai multor pareri mai putin bune ale romanilor, despre mancarea nemteasca in general, mentionez ca am mancat de la foarte bine in sus in orice zona am fost si ma refer la mancare gatita. Asadar schema ecuatiei reusite de la acest periplu ar fi cam asa:
Curand o sa “aterizeze” articole cu detalii de la fiecare capitol pe care l-am “rasfoit” in aceasta calatorie.
Pingback: Legoland o destinatie populara internationala - Dansul Fericirii()