Termeni si Conditii

Calatorind frumos prin viata si prin lume


DSC_8359

Am plecat de la Munchen pe la 7 seara, stiind ca urma sa facem maxim o ora pana la Oberammergau. Insa, inainte de apusul soarelui ne-am oprit putin la Murnau am Staffelsee pe malul lacului, sa surprindem nuantele serale lacustre, in timp ce Alin si-a gasit de lucru cu un excavator la o groapa cu nisip, de la un loc de joaca.

Si cum timpul trece repede, am ajuns la cazare in jurul orei 9.30 PM unde s-a ivit prima surpriza …usa era inchisa la Hotel Garni Kopa …vreau sa spun ca am ramas placut surprinsa, caci am gasit un plic lipit pe usa, ce continea cheile de la intrare si o foaie cu o sumedenie de instructiuni.Nu te lasa neamtu’ la “greu”, desi facusem doar o simpla rezervare prin email.
Chiar daca eram obositi, eu am tinut sa fac un tur printre decoratiunile deosebite ce impodobeau holurile pensiunii.Aceasta optiune m-a revitalizat un picut, zgandarindu-mi ca de fiecare data latura sensibila, atunci cand intalnesc lucruri realizate si potrivite cu mult bun gust.In alta ordine de idei, resimteam din plin oboseala capatata in urma maratonului de peste zi de la Munchen (metrou-strazi-obiective, etc).

lBavOberDSC001

lBavOberDSC004

lBavOberDSC002

Oberammergau se afla pe traseul Deutsche Alpen strasse, soseaua alpina germana, ce se intinde pe circa 450 km, de la Lindau la Berchtesgaden. Planificasem sa mergem pe aceasta sosea, multe dintre obiectivele calatoriei aflandu-se in preajma acesteia.
Oberammergau este un sat de vreo 5000 de suflete, situat la mica distanta de castelul Linderhof, primul dintre castelele lui Ludwig al II lea, pe care aveam sa-l vizitam.Este pozitionat de asemenea in apropierea multor puncte de atractie turistica vestite.

 

lBavOberDSC008

lBavOberDSC010

A doua zi de dimineata la micul dejun, pe langa oferta cu care eram obisnuita, am gasit cateva feluri de branzeturi interesante, mai toate condimentate, absolut delicioase, care m-au trimis cu gandul ca o sa urmeze o zi “pigmentata cu bunatati”.
Am plecat apoi in plimbare prin aceasta mica asezare bavareza, care este practic un muzeu in aer liber, cu case magnific decorate si sculpturi in lemn raspandite pe stradute, aceasta localitate fiind faimoasa pentru taietori si artisti ai lemnului, dar in special pentru cladirile si casele pictate, reprezentand scene din viata lui Isus Cristos.

lBavOberDSC026

lBavOberDSC028

lBavOberDSC006

Plimbandu-ne printre stradute, am putut admira pe fatadele caselor opere intregi cu picturi murale, temele acestor fresce facand referire la traditiile bavareze, la religie, la basme, pe alocuri chiar si la figuri trompe d’oeil.Acest tip de arta este cunoscuta in Germania cu numele de Luftlmalerei.Numele acestei practici , Luftlmalerei, deriva de la casa din Oberammergau denumita Zum Luftl, care a fost resedinta unui renumit pictor de fatade, Franz Seraph Zwinck.

lBavOberDSC005

lBavOberDSC009

Ne-am plimbat prin acest sat circa doua ore si jumatate, trecand uneori de-a dreptul  prin fata usilor caselor.Eram curioasa sa descopar daca ar fi si pe la interior vreun perete pictat. Nu doar fatadele locuintelor, dar si cele ale hotelurilor, restaurantelor, magazinelor prezinta fresce interesante exterioare, toate fiind diferite.

lBavOberDSC027

lBavOberDSC031
Oberammergau este pe deasupra faimos si pentru cea mai veche reprezentatie teatrala a “Patimilor lui Cristos”, punere in scena celebrata de pe la 1634, an in care s-a tinut pentru prima data aici, in semn de recunostinta la sfarsitul unei epidemii de pesta, care a lovit localitatea.Drama teatrala sacra este reprodusa o data la 10 ani, cu reprezentatii ce dureaza circa 5 luni, din mai pana in octombrie.La ultima reprezentatie din 2010 au participat aproape 2500 locuitori, aproximativ jumatate din cei cati are asezarea, 1800 de adulti si peste 650 de copii.

In magazinele cu suveniruri si decoratiuni chiar poti gasi multe chestii  atragatoare. Nu m-am putut abtine sa nu achizitionez obiecte deosebite pentru cei dragi.Am gasit si aici renumitul brand Kathe Wohlfahrt, cu decoratiuni pentru Craciun, de unde nu am plecat fara cateva mici suveniruri. Poti pierde ore in sir admirand formidabile realizari artistice, lucrate atat de delicat.

lBavOberDSC034

OberDSC035

OberDSC036

lBavOberDSC033

lBavOberDSC020

In una dintre ultimele seri ne-am oprit dinnou (bineinteles ca la o ora tarzie – cu plicul lipit lasat pe usa, de-acum stiam) la Garni Kopa.Insa a doua zi de dimineata, dupa micul dejun, ne-am indreptat catre complexul de piscine Wellenberg.Ne-am bucurat cu mic cu mare de multiplele piscine cu apa calda de aici, distractia principala fiind reprezentata de cele doua tobogane acvatice interioare- cu apa incalzita, unul lung de 60 m, iar altul de 120 m.Joaca si distractia din acest spatiu ne-au dat ocazia sa ne veselim copilareste alaturi de Alin. Centrul are la dispozitie dotari moderne, tipic complexelor germane de acest fel: vestiare practice cu posibilitati multiple de spalare si uscare,un bar, iar in afara piscinelor mai gasesti  saune si facilitati de SPA.Desi era intr-o sambata , nu era aglomerat la piscine, cu toate ca afara erau 21 gr, iar nemtii chiar tanjesc sa stea la soare.

lBavOberDSC037

lBavOberDSC036

Daca urmeaza sa intreprinzi un voiaj on the road in Bavaria si ai in program vizitarea castelelor lui Ludwig al II lea, Linderhof inclusiv , te sfatuiesc sa dai o fuga la Oberammergau, merita din plin.

 

lBavOberDSC007

lBavOberDSC011

lBavOberDSC012

lBavOberDSC013

lBavOberDSC014

lBavOberDSC015

lBavOberDSC016

lBavOberDSC017

OberDSC038

OberDSC040

OberDSC041

lBavOberDSC018

lBavOberDSC019

lBavOberDSC021

lBavOberDSC022

lBavOberDSC023

lBavOberDSC024

lBavOberDSC025

lBavOberDSC029

lBavOberDSC030

lBavOberDSC032

lBavOberDSC042

lBavOberDSC003

LifeDSC003

LifeDSC005

lBavOberDSC035

lBavOberDSC038

lBavOberDSC039

lBavOberDSC040

lBavOberDSC041