Termeni si Conditii

Calatorind frumos prin viata si prin lume


DSC_8823

Fussen este unul dintre cele mai romantice orasele din Bavaria. Aflandu-se la poalele Alpilor si in apropierea castelului Neuschwanstein, acest orasel este cunoscut la nivel international. Are in spate o istorie milenara, un centru vechi incantator si se bucura de o pozitie privilegiata , a carui importanta depaseste peisajul pitoresc creat de intretaierea muntilor cu lacuri si coline, din regiunea Allgau.

Este orasul situat la cea mai mare altitudine din Bavaria. Localitatea se afla la rascrucea a patru drumuri de comunicare majore: strada romantica (Romantische strasse), drumul alpin german ( Deutsches Alpen strasse), calea navigabila a raului Lech si drumul consular roman Via Claudia Augusta (in antichitate aceasta era o artera comerciala de mare importanta intre Italia de nord si Augsburg – capitala provinciei romane Resia). Totodata este si punctul de plecare ideal pentru a vizita obiectivele turistice din imprejurimi, printre care castelele Neuschwanstein si Hohenschwangau, aflate la 4 km distanta.

fusDSC012

fusDSC014

Noi ne-am orientat catre Fussen dupa ce am mers la castelul Neuschwanstein, poposind in centru orasului pe la ora 18.30, odata cu cativa norisori razleti. Acestia nu s-au scuturat, au fost ingaduitori cu noi sa ne putem plimba prin labirintul de strazi inguste. Centrul istoric graviteaza in jurul castelului Hohes Schloss, simbolul orasului, pe care-l ochesti din orice colt al asezarii. Imaginile formate de acesta impreuna cu casele colorate de pe Reichenstrasse, strada pietonala principala, par sa fie iesite dintr-o carte ilustrata.

fusDSC007

fusDSC022

Am incheiat seara  cinand intr-un restaurant croat, Aquila, ce servea preparate ale bucatariei germane. Ador sa merg in Germania, in aceasta perioada, pentru ca pot face o adevarata cura de sparanghel … nemtii chiar stiu sa gateasca aceasta leguma nemaipomenita.Doar cateva cuvinte despre aceasta locatie: mancare gustoasa, servire rapida, grijulii cu copiii, sa le ocupe timpul intr-un mod cat mai placut, ambient deosebit.

fusDSC024

fusDSC023

A doua zi de dimineata, prognoza meteo arata vreme instabila, asa ca ne-am inrolat in a vizita diverse obiective. Am inceput cu castelul Hohes Schloss, fortareata de pana in sec. al XIV lea, ce a fost transformata in castel, creand astfel unul dintre cele mai semnificative complexe arhitectonice in stil gotic tarziu, din Germania de sud. Fortificatia ospiteaza Staatsgalerie,  cu pretioase colectii de arta si o pinacoteca, Stadtische Gemaldegalerie, cu picturi ale artistilor bavarezi. Cel mai captivant ni s-a parut urcatul in turnul castelului, ce ne-a oferit privelisti frumoase ale orasului.

fusDSC025

fusDSC003

fusDSC027

fusDSC031

Dupa aceea am luat la pas fosta abatie benedictina, St. Mang, care adaposteste in prezent muzeul orasului Fussen (Museum der Stadt Fussen). Printre multe exponate ce se afla aici gasesti o somptuoasa expozitie de instrumente muzicale de epoca. Maestrii lutieri din Fussen au instituit pentru corporatia lor un regulament oficial in sec. al XV lea, primul de acest gen, astfel ca acest lucru a transformat mica cetate in cel mai renumit oras european in producerea viorilor si lautelor.Tot atat de interesanta in aceasta lume a barocului mi s-a parut biblioteca manastirii.

fusDSC008

fusDSC035

fusDSC039

fusDSC033

Artera principala pietonala, Reichenstrasse, iti ofera posibilitatea unui shopping de calitate la preturi rezonabile.Sunt locuri de care ma indragostesc la prima vedere … aici am fost atat de prezenta, la fiecare pas, uimita de arhitectura si istoria locului, incat pot spune ca Fussen este unul dintre acele locuri de care m-am indragostit iremediabil.

fusDSC001

fusDSC002

fusDSC004

fusDSC005

fusDSC006

fusDSC009

fusDSC010

fusDSC011

fusDSC015

fusDSC016

fusDSC038

fusDSC037

fusDSC036

fusDSC034

fusDSC032

fusDSC028

fusDSC026

fusDSC013

fusDSC017

fusDSC018

fusDSC019

fusDSC020

fusDSC021

fusDSC029

fusDSC030

 

senDSC004

senDSC003

senDSC002

senDSC001