Termeni si Conditii

Calatorind frumos prin viata si prin lume


DSC02605

Exista locuri care nu se vor sterge niciodata de pe retina mea … un astfel de loc este Provence. Mi se intampla des, sa ma intorc cu gandul la acele zile petrecute in Provence, numai pentru a retrai bucuria pura si sublima, a acelor clipe pe care le-am avut aici. Ori de cate ori imi amintesc de frumusetea lanurilor de lavanda, zambesc involuntar si simt fericirea prin toti porii.
Imi doream sa ajung in Provence, inca de pe vremea cand am facut o vacanta in Croatia, in vara lui 2011 si am dat peste un pictor, de la care am cumparat cele mai frumoase tablouri cu lanuri de lavanda. Cand l-am intrebat de unde sunt imaginile pictate in tablouri, el mi-a raspuns senin: “din Provence … un taram binecuvantat”. Atunci a fost momentul cand s-a declansat in mine dorinta acerba de a ajunge acolo. Si nici n-au trecut 6 luni, ca astrele s-au si aliniat si m-am trezit cu 2 bilete de avion, destinatia Nisa, cu plecare pe data de 1 iulie 2012, care au dat aripi visului meu.

La scurt timp, dupa acest frumos cadou de ziua mea, surpriza a luat proportii … am aflat ca sunt insarcinata. Am inceput sa fac rapid calcule, si mi-am dat seama ca astrele alesesera bine perioada, in care pot zbura linistita, chiar daca sunt insarcinata.Trebuie sa recunosc ca Universul a fost complice la realizarea dorintei mele, ajutandu-ma sa traversez o sarcina fara probleme.

provDSC002

provDSC003

Si asa am ajuns cu bebe in burtica, in Provence, la data programata., impreuna cu sotul meu si inca un cuplu frumos, Madalina si Marius, ce ni s-a alaturat in aceasta vacanta minunata. Si acum sa va descriu cam ce-am simtit eu in locul asta. I-am atribuit multe adjective Provence-ului, gen: frumos, relaxant, senzational, minunat, dar cred ca cel mai bine i se potriveste : MIRIFIC. Ca sa traiesti aici totul cu autenticitate, trebuie mai intai sa patrunzi in sufletul locului. Si daca ai reusit sa patrunzi in sufletul lui, vei vedea ca poti sa petreci ore intregi, uitandu-te de jur imprejur, fara sa te plictisesti. Locul asta te inspira, te vrajeste cu frumusetea lui, incat iti vine sa afirmi: vreau sa zabovesc mult aici!

provDSC009

provDSC021

Provence-ul este un loc de inspiratie pentru fiecare, nu conteaza daca esti pictor, scriitor, poet, fotograf… oricine ai fi, aici iti vine negresit inspiratia. Provence este o sursa inepuizabila de inspiratie, meditatie, liniste, bucurie. Aici linistea are sonorul la maxim. Aici poti gusta linistea cat poftesti.

provDSC029

provDSC030

provDSC031

Aceasta zona boema nu e doar un loc unde te duci sa lenevesti. Ai multe obiective pe lista, cum ar fi: vestitele campuri de lavanda, principalul obiectiv pentru care ajungi aici ( de preferat sa vii aici in prima jumatate a lui iulie, cand lavanda atinge apogeul infloririi); asezari pline de farmec din acest tinut de poveste: Moustiers Sainte Marie, L’Isle sur la Sorgue (Fontaine de Vaucluse), Le Baux en Provence, cele din regiunea Parcului Natural LuberonGordes, Roussillon,Lourmarin, Bonnieux, Menerbes, Sault, Abatia Senanque,  Coustellet  (muzeul lavandei); Avignon ( fosta reduta a papalitatii);Gorges du Verdon; Manosque ( fabrica de cosmetice l’Occitane); Orange si Arles cu magnifice vestigii romane; Pont du Gard, o impozanta lucrare inginereasca; Chateauneuf du Pape – binecunoscuta localitate cu vinuri celebre si crame formidabile; Parcul natural Camargue, o delta autentica; Saintes Maries de la Mer, o frumoasa statiune litorala, Barjols si castelul Ponteves. O sa detaliez despre fiecare in alte articole viitoare.

provDSC005

provDSC007

provDSC008

provDSC010

provDSC037

provDSC026

provDSC041

Provence mi-a declansat o relaxare profunda si o conexiune incredibila cu mine insami. Linistea de aici m-a ajutat foarte mult, mai ales ca eram insarcinata si chiar aveam nevoie de asa ceva. Linistea intalnita aici m-a facut sa fiu mai atenta la mine, la sufletul meu, si la copilul ce-mi crestea in pantec. Starea de pace, romantismul, odihna, bucuria, pe care le-am simtit aici, frumusetea lanurilor de lavanda, emotiile pe care mi le-a trezit Provence-ul, au fost notabile. M-am bucurat, am dansat, am cantat de fericire, am inhalat aerul cu mireasma de lavanda, cat mai adanc in piept si mi-am lasat sufletul sa zburde.
Am hoinarit asemenea unui fluture, printre lanurile de lavanda … mi-am colorat sufletul cu florile mov ale acesteia si mi l-am parfumat, am lasat gandurile si emotiile sa danseze in zborul lor spre fericire … tonica aceasta infuzie de frumusete si bucurie.

provDSC016

provDSC017

Aici am trait acele momente, cand simti ca iti explodeaza inima de drag ca traiesti. Aici am avut o stare romantica, nostalgica, poetica … s-a creat un fel de alchimie poetica intre mine si acest loc. Fiecare zi in Provence a fost o zi parfumata, o zi cu parfum de poveste. M-am intors mai euforica decat din orice alta vacanta. Aici am avut ragaz sa traiesc cum imi place mie, sa ma desprind de presiunea timpului si sa traiesc clipa cu recunostinta.

provDSC001

provDSC013

provDSC014

provDSC015

provDSC018

provDSC019

provDSC006

provDSC024

provDSC025

provDSC028

provDSC032

provDSC033

provDSC034

provDSC035

provDSC038

provDSC036

provDSC039

provDSC040

provDSC020

provDSC022

provDSC023

provDSC043