Termeni si Conditii

Calatorind frumos prin viata si prin lume


DSC_4977

Senzatia pe care o ai atunci cand te scalzi intr-un lac inconjurat de munti este coplesitoare. Anul acesta am schimbat macazul si am inlocuit marea cu lacurile alpine, indreptandu-ne catre Austria estivala.
Da … la inceput de iulie, cand cei mai multi sunt nerabdatori sa atinga litoralurile de pretutindeni, pentru a ajunge la mare, noi am ales sa mergem in Carinthia, acolo unde se afla o multime de lacuri balneare cristaline…inspirata alegere!

Desi nu incerc sa compar una cu cealalta, totusi sunt destule argumente care ma determina sa afirm ca, cel putin pentru familiile cu copii mici, aceasta destinatie este mult mai potrivita decat aglomeratele litoraluri amenajate. Atunci cand mentionez lacuri balneare, ma refer la strandurile amenajate de jur imprejurul acestora, care-ti ofera posibilitati si servicii multiple de a-ti petrece timpul liber.

crzDSC001

crzDSC004

crzDSC003

Printre argumente ar fi in primul rand lipsa aglomeratiei, ceea ce-ti transforma concediul intr-unul linistit si relaxant, apoi se succed: energia pe care o captezi de la natura inconjuratoare, cele mai multe dintre lacuri aflandu-se intr-un cadru natural mirific, cu privelisti incantatoare; temperatura apei foarte buna, media fiind intre 22-26 grade, in timp ce in aer sunt in medie cam tot atatea, intre 22-26. Este adevarat ca spre sfarsitul vacantei am prins si cateva zile toride, cu temperaturi de 32-35 grade, insa exista la indemana alternativa de a te “cocota” la cota cu telescaunul sau telecabina, unde dadeai de racoare.

crzDSC017

Nu in ultimul rand dotarile logistice ale regiunii, parcurile acvatice si posibilitati nenumarate de recreere ale copiilor. Merita sa reamintesc ca vei avea multe beneficii utilizand Karnten Card, imbinand astfel in mod placut activitatile de-a lungul zilei. Dintre acestea,tin sa punctez o atractie pe care sa nu o ratezi, cel putin pe perioada verii, turnul din lemn –Pyramidenkogel de la Keutschah am See.Asta daca nu aveti rau de inaltime ca mine.In afara de panoramele splendide de la inaltimea de 100 de m, din cel mai inalt turn panoramic de lemn din lume, se afla aici un loc de joaca pentru copii, in natura si o atractie irezistibila, cel mai inalt tobogan din Europa, lung de 180 m, cu diferenta de nivel de 52 m, la care au acces copiii cu inaltime peste 130 cm, costa 4 euro/coborare.

crzDSC007

crzDSC008

crzDSC010

crzDSC011

Daca tot am ratat aceasta coborare plina de adrenalina, sa va pomenesc totusi despre o alta atractie la care ne-am incumetat pentru distractia copiilor. Pistaaa … faceti loc lui Nocky Flitzer. Pe masivul Turacher Hohe, cu ajutorul instalatiei de urcare, telecabina tip gondola sau telescaun, se ajunge la 2000 m ( gratis cu Karnten card) de unde porneste aventura, cu bobul pe o sina in lungime de 1600 m, un fel de roller coaster, cel mai spectaculos din Carinthia. Se pleaca cu viteza maxima , iar mai apoi, printr-o succesiune de curbe se revine la vale, printre pasuni montane idilice, de-a lungul unei coborari pitoresti. Costul unei coborari este de 10 euro/adut si 3 euro/copil pana la 5 ani.

crzDSC022

Aceasta regiune se distinge prin oferta pentru iubitorii de vacante active, care au posibilitatea de a-si alcatui programe complexe, avand la dispozitie sute de km de piste de biciclete, trasee pentru trekking pretutindeni si catarare pe crestele alpine, pe de o parte si o multime de sporturi nautice printre care, barci cu vele, windsurf si canoe, pe de alta parte.

Iata-ne asadar intorsi pe meleagurile Carinthiei, landul din Austria cu temperauri blande si locuitori primitori, acolo unde sunt mai multe zile insorite decat in oricare dintre regiunile acestei tari, in special vara. Cu acest prilej ne-am convins ca este astfel si nu sunt doar vorbe aruncate in vant. In sudul acestei tari, la granita cu Italia si Slovenia, nu departe de marea Adriatica, acolo unde se intalneste o clima aproape mediteraneana incepand din luna Mai, iti este la indemana sa experimentezi diferite nuante ale conceptului “pofta de viata”, asa cum spune sloganul acestui land “Karnten, lust am leben”.Carinthia iti trezeste cu adevarat pofta de viata!Aici am ascultat natura si muzica vietii!Aici am simtit aroma libertatii!

crzDSC012

crzDSC016

Carinthia pe timpul verii este sinonima cu lacurile de aici, caci exista peste 200 de lacuri balneare calde si curate, lucru la mare pret in aceste vremuri, in care familiile cu copii pot sa innoate si sa se balaceasca in voie, vesele si nestingherite. Toate activitatile balneare si nu numai, le-am desfasurat conectati la natura, care aici este intr-adevar generoasa. Imagineaza-ti doar, ca printre altele , cei din Carinthia se mandresc cu cel mai curat dintre lacurile balneare din toata regiunea Alpilor, Weissensee, a carui apa este potabila.

crzDSC013

crzDSC014

crzDSC015

Ofer o nota distinctiva si pentru Klopeiner See, lacul balnear cu apa cea mai calda din Europa, atinge 28 de grade. Si in imprejurimile acestuia sunt multe obiective interesante, iar daca nu prinzi o canicula ca noi, de circa 35 de grade, sa nu ratezi parcul aventura, Walderelbniswelt –“ Taramul atractiilor din padure”, cu numeroase atractii, printre care cea pentru micutii curajosi – “poteca dintre varful arborilor”, ce se situeaza la inaltimea de 25 m.

Lacurile in care ne-am scaldat si ne-am bucurat, ar fi in ordine: Ossiachersee, Weissensee, Pressegger See,Sonnegger See, Klopeiner See iar in Slovenia, lacul Bled.
Carinthia este o regiune care ma fascineaza…cand ajung aici, ma abandonez total frumusetii locului , ma reconectez la natura si la emotiile mele…

crzDSC018

crzDSC019

crzDSC020

crzDSC002

crzDSC005

crzDSC006

crzDSC009

crzDSC021